Okres obowiązywania: 02-06.10.2023
Dieta: Podstawowa
Poniedziałek
Śniadanie
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Polędwica drobiowa Sałata masłowa, pomidor malinowy, kiełki rzodkiewki |
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Krem z zielonego groszku – na wywarze warzywnym (zawiera seler) z groszkiem ptysiowym (zawiera mąkę pszenną, jaja) i śmietaną 18% (z mleka) Kluski ziemniaczane z białym serem (z mleka) oraz kiełbasą krakowską podsuszaną i cebulą Marchewka w słupkach |
Kompot z owoców leśnych (malina, jeżyna, borówka, żurawina) dosłodzony miodem nektarowym wielokwiatowym „Baśniowa Pasieka”
Podwieczorek
Kisiel wiśniowy – wyrób własny Ciastka owsiane Fit – Sante (zawiera mąkę pszenną) Śliwka |
Woda z cytryną i miętą
Wtorek
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Schab pieczony z ziołami – wyrób własny |
Roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek
Herbata truskawkowo-malinowa
Obiad
Zupa solferino na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z ziemniakami i zabielana mlekiem 2% Bitki wołowe w sosie własnym (zawierają mąkę pszenną) Kasza gryczana Ogórek kiszony |
Lemoniada pomarańczowa – wyrób własny
Podwieczorek
Galaretka truskawkowa z musem z jogurtowym (z mleka) podana z borówkami i malinami – wyrób własny |
Woda z limonką i miętą
Środa
Śniadanie
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82 % (z mleka) Pasta z pieczonego dorsza (zawiera jaja) – wyrób własny Ogórek kiszony |
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Ryżanka na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z natką pietruszki Kotlet pożarski (zawiera bułkę tartą z pszenicy, jaja) Kalafior gotowany z masłem 82% ( z mleka) Ziemniaki z koperkiem |
Sok jabłkowy 100% (Sady Wincenta)
Podwieczorek
Grzanki z pieca – wyrób własny (z mąki pszennej) z masłem 82% (z mleka) i żółtym serem (zawiera mleko) Mix warzyw w słupkach (papryka czerwona, ogórek zielony, biała rzodkiew) |
Kawa zbożowa (na mleku)
Czwartek
Śniadanie
Lane kluski (zawiera mąkę pszenną) na mleku z dynią Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Pasta jajeczna – wyrób własny |
Roszponka, szczypior, rzodkiewka
Herbata miętowa
Obiad
Zupa z czerwonej soczewicy – na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z makaronem gwiazdeczki (zawiera mąkę pszenną) i śmietaną 18% (z mleka) Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym (zawiera mąkę pszenną) Kopytka Buraczki czerwone zasmażane |
Kompot jabłkowy z cynamonem i goździkami
Podwieczorek
Bułka wrocławska (zawiera mąkę pszenną) z masłem 82% (z mleka) Łosoś wędzony na zimno w plastrach Rukola, ogórek kiszony, koperek, kiełki pora |
Kawa zbożowa (na mleku)
Piątek
Śniadanie
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Serek „Bieluch” naturalny (z mleka) Rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony |
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Biały barszcz – na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z makaronem świderki (zawiera mąkę pszenną) i śmietaną 18% (z mleka) Pieczony filet z dorsza – (zawiera bułkę tartą z pszenicy, jaja) Surówka z kiszonej kapusty Ziemniaki z koperkiem |
Kompot śliwkowy
Podwieczorek
Ciasto czekoladowe – wyrób własny (zawiera mąkę pszenną, jaja) Gruszka Kakao (na mleku) |
* woda niegazowana jest dostępna dla dzieci na żądanie
Pobierz załącznik: