Przeskocz do treści
Samorządowe Przedszkole "Niezapominajka" w Słupnie
  • Strona główna
  • Aktualności
  • Przedszkole
    • Historia przedszkola
    • Podstawa programowa
    • Statut Przedszkola
    • Roczny plan pracy
    • Programy i projekty edukacyjne
  • Grupy
    • Limonkowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Malinowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Pomarańczowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Turkusowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Żółta
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Granatowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Niebieska
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Zielona
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Fioletowa
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
    • Czerwona
      • Grupa
      • Tematyka kompleksowa
      • Zajęcia dodatkowe
      • Wydarzenia
  • Strefa rodzica
    • Jadłospis
    • Rozkład dnia
    • Imprezy i wycieczki
    • Opłaty
    • Pedagogizacja
      • Rozwinięcie percepcji wzrokowej
      • Świat wartości dziecka
      • Prawa dziecka
      • Ćwiczenia narządów mowy
      • Gimnastyka korekcyjna
      • Poradnie Psychologiczno-Pedagogiczne
    • Godziny dostępności nauczycieli
    • Do pobrania
      • Upoważnienie do odbioru dziecka
  • Rodo
  • Kontakt
Strona główna

Jadłospis

Okres obowiązywania: 02-06.10.2023
Dieta: Podstawowa

Poniedziałek

Śniadanie

Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Polędwica drobiowa Sałata masłowa, pomidor malinowy, kiełki rzodkiewki

Kawa zbożowa (na mleku)

Obiad

Krem z zielonego groszku – na wywarze warzywnym (zawiera seler) z groszkiem ptysiowym (zawiera mąkę pszenną, jaja) i śmietaną 18%  (z mleka) Kluski ziemniaczane z białym serem (z mleka) oraz kiełbasą krakowską podsuszaną i cebulą Marchewka w słupkach

Kompot z owoców leśnych (malina, jeżyna, borówka, żurawina) dosłodzony miodem nektarowym wielokwiatowym „Baśniowa Pasieka”

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy – wyrób własny
Ciastka owsiane Fit – Sante (zawiera mąkę pszenną) Śliwka

Woda z cytryną i miętą

Wtorek

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Schab pieczony z ziołami – wyrób własny

Roszponka, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek
Herbata truskawkowo-malinowa

Obiad

Zupa solferino na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z ziemniakami i zabielana mlekiem 2% Bitki wołowe w sosie własnym (zawierają mąkę pszenną)    Kasza gryczana Ogórek kiszony

Lemoniada pomarańczowa – wyrób własny

Podwieczorek

Galaretka truskawkowa  z musem z jogurtowym (z mleka) podana z borówkami i malinami – wyrób własny

Woda z limonką i miętą

Środa

Śniadanie

Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82 % (z mleka) Pasta z pieczonego dorsza (zawiera jaja) – wyrób własny Ogórek kiszony

Kawa zbożowa (na mleku)

Obiad

Ryżanka  na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z natką pietruszki Kotlet pożarski (zawiera bułkę tartą z pszenicy, jaja) Kalafior gotowany z masłem 82% ( z mleka) Ziemniaki z koperkiem

Sok jabłkowy 100% (Sady Wincenta) 

Podwieczorek

Grzanki z pieca – wyrób własny (z mąki pszennej) z masłem 82% (z mleka) i żółtym serem (zawiera mleko) Mix warzyw w słupkach (papryka czerwona, ogórek zielony, biała rzodkiew)

Kawa zbożowa (na mleku)

Czwartek

Śniadanie 

Lane kluski (zawiera mąkę pszenną)  na mleku z dynią Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka) Pasta jajeczna – wyrób własny

Roszponka, szczypior, rzodkiewka
Herbata miętowa

Obiad

Zupa z czerwonej soczewicy – na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z makaronem gwiazdeczki (zawiera mąkę pszenną) i śmietaną 18%  (z mleka) Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym (zawiera mąkę pszenną) Kopytka Buraczki czerwone zasmażane

Kompot jabłkowy z cynamonem i goździkami

Podwieczorek

Bułka wrocławska (zawiera mąkę pszenną) z masłem 82% (z mleka) Łosoś wędzony na zimno w plastrach Rukola, ogórek kiszony, koperek, kiełki pora

Kawa zbożowa (na mleku)

Piątek

Śniadanie

Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82%
(z mleka) Serek „Bieluch” naturalny (z mleka) Rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony

Kawa zbożowa (na mleku)

Obiad

Biały barszcz – na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) z makaronem świderki (zawiera mąkę pszenną) i śmietaną 18%  (z mleka) Pieczony filet z dorsza – (zawiera bułkę tartą z pszenicy, jaja) Surówka z kiszonej kapusty Ziemniaki z koperkiem

Kompot śliwkowy

Podwieczorek

Ciasto czekoladowe  – wyrób własny (zawiera mąkę pszenną, jaja) Gruszka
Kakao (na mleku)

* woda niegazowana jest dostępna dla dzieci na żądanie

Pobierz załącznik:

  • Rozporządzenie Ministra Zdrowia – Dziennik Ustaw

Znajdź nas

Adres
ul. Marszałkowska 1
Warszawa, 00-500

Godziny
Poniedziałek—piątek: 9:00–17:00
Sobota & Niedziela: 11:00–15:00

O witrynie

Może to być dobre miejsce, aby przedstawić siebie i swoją witrynę lub wymienić zaangażowane osoby.

Szukaj

  • Strona główna
  • Aktualności
  • Przedszkole
  • Grupy
  • Strefa rodzica
  • Rodo
  • Kontakt
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI  
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności