Okres obowiązywania: 01.04-05.04.2024
Dieta: Podstawowa
Poniedziałek
Śniadanie
Obiad
Poniedziałek Wielkanocny
Podwieczorek
Wtorek
Śniadanie
Płatki żytnie na mleku
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka)
Szynka jak swojska „Koniarek”
Szynka z kotła „Koniarek”
Sałata masłowa, roszponka, pomidor malinowy, ogórek zielony, rzodkiewka
Herbata czarna z cytryną słodzona miodem nektarowym wielokwiatowy (Polskie Pasieki)
Obiad
Krem wielowarzywny – na wywarze warzywnym (zawiera seler) z groszkiem ptysiowym (zawiera mąkę pszenną, jaja), śmietaną 18% (z mleka) oraz pestkami dyni
Kotlet jajeczny (zawiera bułkę tartą z pszenicy)
Ziemniaki z koperkiem
Sałata masłowa z jogurtem naturalnym (z mleka)
Kompot malinowy słodzony figami
Podwieczorek
Bułka wrocławska (z mąki pszennej) z masłem 82% (z mleka)
Dżem truskawkowy 100% z owoców „Łowicz”
Jabłuszko w cząstkach
Kawa zbożowa (na mleku)
Środa
Śniadanie
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem (z mleka)
Pasta z wędzonej makreli (zawiera jaja) – wyrób własny
Ogórek kiszony
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Żurek na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z ziemniakami i śmietaną 18% (z mleka)
Kluseczki z serka homogenizowanego (zawierają mleko, mąkę pszenną) z musem jogurtowym, borówkami i malinami
Kompot wieloowocowy (jabłko, gruszka, agrest, rabarbar, śliwka) słodzony daktylami
Podwieczorek
Placuszki a’la pizza (zawierają jaja, mąkę pszenną, ser żółty z mleka) z warzywami (papryka, cebula, pieczarki) – wyrób własny
Mandarynka
Herbata czarna z cytryną słodzona miodem nektarowym wielokwiatowy (Polskie Pasieki)
Czwartek
Śniadanie
Płatki gryczane na mleku
Pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka)
Schab piecony z ziołami – wyrób własny
Roszponka, pomidor malinowy, mix papryk
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Zupa szczawiowa na wywarze mięsno – warzywnym (zawiera seler) ze śmietaną 18% (z mleka) i ziemniakami
Zapiekanka warzywna z makaronem pełnoziarnistym (zawiera pszenicę durum), filetem z piersi kurczaka i serem mozzarella (z mleka)
Sok jabłkowy naturalny 100% „Sady Wincenta”
Podwieczorek
Serek waniliowy – wyrób własny (zawiera ser biały z mleka, śmietanę 18% z mleka)
Biszkopty (zawiera mąkę pszenną, jaja, mleko)
Banan
Woda z cytryną i miętą
Piątek
Śniadanie
Bułka grahamka (z mąki pszennej graham) z masłem 82% (z mleka), bułka szpinakowa (zawiera mąkę pszenną) z masłem 82% (z mleka), pieczywo pszenno-żytnie i żytnie z masłem 82% (z mleka)
SZWEDZKI STÓŁ, JEM CO LUBIĘ: Ser żółty (z mleka) „OSM Sierpc”, serek śmietankowy, pomidorowy, koperkowy (z mleka) „Mlekovita”, łosoś wędzony, szynka pieczona – wyrób własny,
Roszponka, rukola, mix papryk, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, szczypiorek, rzodkiewka
Kawa zbożowa (na mleku)
Obiad
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z makaronem muszelki (zawiera mąkę pszenną) i natką pietruszki
Pieczony filet z dorsza (zawiera bułkę tartą z pszenicy, jaja)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka kopenhaska (sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz, jogurt naturalny z mleka)
Lemoniada pomarańczowa – wyrób własny
Podwieczorek
Ciasto czekoladowe – wyrób własny (zawiera mąkę pszenną, jaja)
Gruszka
Mleko
* woda niegazowana jest dostępna dla dzieci na żądanie
Pobierz załącznik: